Echilibrare roti

ECHILIBARE ROTI Bucuresti

Dezechilibrarea rotilor se poate intampla atat din cauza procesului de fabricatie, cat si a exploatarii defectuoase. Inca din fabrica, rotile pot iesi cu imperfectiuni de echilibrare din cauza neomogenitatii materialelor, din cauza abaterilor de la dimensiunile standard sau din cauza existentei valvei. Acesta este si motivul pentru care toate rotile noi trebuiesc echilibrate. In timpul rulajului, rotile se uzeaza neuniform, sau se aplica mansoane sau se intervine asupra camerei, ori se modifica pozitia unghiulara a anvelopei in momentul in care se inlocuieste sau se reconditioneaza camera. In cazul in care continuam rularea cu o masina cu rotile neechilibrate, riscam deteriorarea rulmentilor si a amortizoarelor, inrautatirea tinutei de drum si a securitatii circulatiei, pentru ca automobilul prezinta vibratii periculoase si la o anumita viteza, rotile pierd contactul cu solul, sistemul de directie devine nesigur, iar eficienta franelor este redusa considerabil.

Exista doua tipuri de dezechilibre: static si dinamic.

  • Dezechilibrul static se petrece in cazul in care exista un punct greu sau usor in anvelopa, iar aceasta nu mai efectueaza miscari uniforme in timpul rulajului, ceea ce antreneaza anvelopa si janta intr-o miscare sus-jos.

  • Dezechilibrul dinamic are loc in cazul in care exista o greutate inegala pe una sau pe ambele laturi ale liniei mediane laterale a ansamblului anvelopa-janta, ceea ce antreneaza rotile intr-o miscare stranga-dreapta.

Vino la Autoagusta pentru echilibrare roti, prin citire electronica. Specialistii nostrii efectueaza echilibrarea rotilor folosind tehnologii performante, de mare precizie, rapid; service-ul nostru este dotat cu utilaje si scule profesionale pentru ca serviciile prestate sa fie de cea mai buna calitate, iar timpul de asteptare scurt.

Cat costa echilibrarea rotilor

Pentru cotatii de preturi, dimensiuni sau alte informatii, va rugam contacti-ne la telefon: 0726 761 939