ITP Bucuresti

ITP Bucuresti sector 3

Statie ITP Bucuresti sector 3 in cadrul service-ul de roti Auto Agusta vine in intampinarea dumneavoastra cu o noua locatie ce include o statie inspectie tehnica periodica autorizata RAR pentru auto pana in 3,5 tone. Statia ITP Autoagusta face parte din reteaua VIANOR.

Verificarea tehnica periodica, cunoscuta si sub denumirea de inspectie tehnica periodica (ITP), este o procedura obligatorie pentru toate vehiculele inmatriculate in Romania. In Bucuresti, verificarea tehnica periodica trebuie efectuata la centrele autorizate de catre Registrul Auto Roman (RAR).

ITP Bucuresti este o cerinta legala pentru toate autovehiculele inmatriculate in oras, inclusiv pentru autoturisme, motociclete, autobuze si camioane. Inspectia tehnica periodica este necesara pentru a asigura siguranta rutiera si pentru a evita accidentele cauzate de vehiculele cu probleme tehnice.

Legislatia ITP prevede normele tehnice si de siguranta care trebuie indeplinite de catre autovehicule. In timpul inspectiei tehnice periodice, mecanicii Autoagusta verifica o serie de componente si sisteme, cum ar fi sistemul de franare, sistemul de suspensie, sistemul de directie, sistemul de iluminare si emisiile de gaze de esapament.

Numar de telefon ITP auto: 0745142266

Adresa email ITP auto : autoagustaitp@gmail.com

Program ITP auto :

Luni – Vineri 9:00 – 18:00
Sambata 8:00 – 14:00
Duminica INCHIS

Locatie ITP Autoagusta

Ce acte sunt necesare la ITP

  •  Certificat de inmatriculare al autovehiculului – talon
  • Cartea de identitate a conducatorului auto(sau buletin)
  • Polita de asigurare de raspundere civila – RCA valabil
  • Cartea de identitate a autovehiculului (CIV) – cartea masinii

Daca autovehiculul este in leasing se accepta copie dupa cartea de identitate, stampilata de proprietar si avand mentiunea „conform cu originalul” .

Prezenta propietarului la statia ITP nu este obligatorie.

Legislatie ITP

Conform Ordinul nr. 402/2018 privind modificarea și completarea Ordinului ministrului transporturilor, constructiilor și turismului nr. 2.133/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica – RNTR 1,  “obligatia efectuarii inspectiilor periodice, precum si a respectarii periodicitatii acestora revine detinatorului legal al autovehiculului”.

ITP expirat

Codul Rutier,  art. 102 precizeaza ca pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice este expirat se sanctioneaza cu amenda (clasa a IV de sanctiuni).

Politistul rutier poate retine si certificatul de inmatriculare al masinii eliberand o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile.

Cand expira ITP?

Puteti verifica certificatul de inmatriculare al masinii, sau pe pagina de internet a Registrului Auto Roman.

Daca detii o masina, atunci stii cat de importanta este siguranta ta si a celor din jurul tau in timpul condusului. Verificarea tehnica periodica, sau ITP-ul, este una dintre cele mai importante masuri de siguranta rutiera pentru autovehiculele din Bucuresti si din intreaga tara.

Ce este ITP?

ITP este o verificare tehnica periodica a autovehiculelor care are ca scop garantarea faptului ca acestea respecta normele de siguranta si de mediu. Inspectia ITP trebuie efectuata la intervale regulate, conform legislatiei in vigoare, pentru a se asigura ca masina ta este in stare buna de functionare si nu prezinta riscuri pentru tine sau pentru ceilalti participanti la trafic.

De ce este important ITP?

ITP este important deoarece asigura siguranta ta si a celor din jurul tau in timpul condusului. O masina care nu a fost verificata corespunzator poate prezenta defectiuni care pot pune in pericol atat viata ta, cat si a celorlalti soferi sau pietoni. In plus, prin efectuarea regulata a inspectiei ITP, vei contribui si la reducerea poluarii, deoarece masina ta va fi supusa unor teste de emisii poluante.

Cum se pregateste masina pentru ITP?

Inainte de a merge la ITP Bucuresti Autoagusta, trebuie sa te asiguri ca masina ta este in stare buna de functionare si respecta normele de poluare. Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a te asigura ca masina ta va trece cu brio de inspectia ITP:

  • Verifica nivelul de ulei si de lichid de racire si asigura-te ca sunt la nivelul optim;
  • Verifica starea bateriei si a sistemului de iluminare;
  • Verifica starea anvelopelor si presiunea acestora;
  • Curata masina, in special parbrizul, oglinzile si farurile;
  • Asigura-te ca toate documentele masinii sunt in regula si ca exista o asigurare valabila.