ITP Bucuresti

ITP Bucuresti

ITP Bucuresti sector 3

Statie ITP Bucuresti sector 3 in cadrul service-ul de roti Auto Agusta vine in intampinarea dumneavoastra cu o noua locatie ce include o statie inspectie tehnica periodica autorizata RAR pentru auto pana in 3,5 tone. Statia ITP Autoagusta face parte din reteaua VIANOR.

Acte necesare la ITP

  •  Certificat de inmatriculare al autovehiculului – talon
  • Cartea de identitate a conducatorului auto(sau buletin)
  • Polita de asigurare de raspundere civila – RCA valabil
  • Cartea de identitate a autovehiculului (CIV) – cartea masinii

Daca autovehiculul este in leasing se accepta copie dupa cartea de identitate, stampilata de proprietar si avand mentiunea „conform cu originalul” .

Prezenta propietarului la statia ITP nu este obligatorie.

Legislatie ITP

Conform Ordinul nr. 402/2018 privind modificarea și completarea Ordinului ministrului transporturilor, constructiilor și turismului nr. 2.133/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica – RNTR 1,  “obligatia efectuarii inspectiilor periodice, precum si a respectarii periodicitatii acestora revine detinatorului legal al autovehiculului”.

ITP expirat

Codul Rutier,  art. 102 precizeaza ca pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice este expirat se sanctioneaza cu amenda (clasa a IV de sanctiuni).

Politistul rutier poate retine si certificatul de inmatriculare al masinii eliberand o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile.

Cand expira ITP?

Puteti verifica certificatul de inmatriculare al masinii, sau pe pagina de internet a Registrului Auto Roman.