Schimb anvelope

REPARATII ANVELOPE Bucuresti

Legislatie

Potrivit Ordonantei Guvernului nr. 5/2011, aprobata prin Legea nr. 161/2011, soferii sunt obligati sa aiba masinile dotate cu anvelope de iarna atunci cand circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.
Sanctiuni:

  • Retinerea certificatului de inmatriculare
  • Amenda din clasa a IV de sanctiuni

Anvelopele All Seasons trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna.

Siguranta ta si a familiei tale este pe primul loc!

Auto Agusta comercializeaza si efectueaza schimb anvelope auto. In ceea ce priveste achizitia, recomandarea noastra este pentru anvelopele Nokian ce beneficiaza de un raport excelent pret / calitate.

Anvelopele de iarna sunt fabricate pentru a fi folosite la temperaturi mai mari de 7 grade Celsius. Similar anvelopele de iarna sunt fabricate dintr-un material special dedicat sezonului rece, care se bucura de proprietatile sale atunci cand temperatura scade sub 7 grade Celsius.

De ce sa nu folosim anvelope de iarna vara:

  1. Siguranta – Manevrabilitatea autovehiculului este mai scazuta, cel mai vizibil indicator este distanta de franare mai mare
  2. Economie – Anvelopele astfel folosite se uzeaza mult mai repede
  3. Economie – Consumul de carburant crescut

De ce sa nu folosim anvelope de vara iarna:

  1. Siguranta – Manevrabilitatea autovehiculului este mult scazuta, aderenta este mult mai mica
  2. Legislatie – Folosirea anvelopelor de vara in conditii de iarna este contraventie.

Aspecte de luat in considerare la schimbul anvelopelor:

Ideal este ca, in momentul in care se efectueaza schimbul, sa notam pe fiecare anvelopa pozitia acesteia, adica pe ce roata a fost folosita. Nu trebuiesc folosite aceleasi jante pentru cele doua tipuri de anvelope, deoarece in timpul transbordarii, riscam distrugerea acestora.

Pentru pastrarea in conditiile cele mai bune a cauciucurilor de iarna, acestea trebuiesc curatate, spalate si uscate. De asemenea, se vor feri de caldura si nu se vor depozita unul peste celalalt, pentru a evita deformarea acestora. In cazul anvelopelor de vara, acestea trebuiesc verificate sa nu aiba umflaturi, fisuri sau taieturi; daca gasim acest tip de defecte, anvelopele trebuiesc inlocuite, si nu reparate. Dupa ce le-am montat, verificam si reglam paralelismul si unghiurile de convergenta.

Auto Agusta – service roti si vulcanizare auto pune foarte mare accent pe furnizarea serviciilor si produselor de calitate la un pret bun. Service-ul nostru este dotat cu utilaje si scule profesionale pentru calitatea serviciilor prestate si pentru ca timpul de asteptare sa fie scurtat la maxim.